Linux

Suosittelemme, että asennat LibreOfficen käyttäen oman Linux-jakelusi tarjoamia asennustapoja (jos esimerkiksi käytät Ubuntu Linuxia, asenna LibreOffice Ubuntu Software Centerin kautta). Asennus on tällä tavoin yksinkertaisempaa, ja jakelusi tarjoama versio on optimaalisesti integroitu järjestelmään. Esimerkiksi suomen kielen kielityökalut (tavutus ja oikoluku) ovat käytettävissä vain jakeluiden omissa LibreOffice-versioissa. Useimmissa Linux-jakeluissa LibreOffice onkin jo valmiiksi asennettuna.

Jos kuitenkin päädyt korvaamaan jakelusi mukana tulevan version LibreOffice-projektin tarjoamalla versiolla, sinun tulee valita järjestelmääsi sopiva asennuspakettien muoto (rpm tai deb). Nämä paketit asennetaan järjestelmän asennustyökaluilla, ensin varsinainen ohjelmisto ja sitten lisäkomponentit kuten käyttöliittymäkielet tai ohjepaketit.Yksityiskohtaista tietoa LibreOfficen asentamisesta Linuxiin on koottu wikiin. Mutta kuten yllä todettiin, tätä menettelyä ei suositella useimmille käyttäjille.