Järjestelmävaatimukset

Windows

LibreOfficen käyttö Windows-järjestelmässä onnistuu seuraavat laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset täyttävällä tietokoneella:

• Microsoft Windows 7 SP1 (KB3063858-päivityksellä), Windows 8, Windows Server 2012 - 2022 tai Windows 10 tai 11
  • Pentium-yhteensopiva PC (Pentium III, Athlon tai nykyiset käytetyimmät järjestelmät)
  • 256 Mt RAM (suositellaan 512 Mt RAM)
  • Vähintään 1,5 Gt vapaata kiintolevytilaa
  • Vähintään 1024x768 resoluutio (suurempaa resoluutiota suositellaan), ainakin 256 värin näyttö.

Asennuksessa tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeuksia. On suositeltavaa, että tietokoneella olevista tiedoista otetaan varmuuskopio ennen ohjelmistojen asennusta tai poistoa.

Osa ohjelmiston toiminnoista (lähinnä Base-tietokantasovellus) vaatii Java-ajoympäristön, mutta suurin osa on käytettävissä myös ilman sitä.

Apple macOS (Mac OS X)

LibreOfficen käyttö Apple Mac OS X -järjestelmässä onnistuu seuraavat laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset täyttävällä tietokoneella:

• macOS 10.15 tai uudempi
  • Intel- tai Apple silicon -prosessori
  • 512 Mt RAM
  • Vähintään 800 Mt vapaata kiintolevytilaa
  • Vähintään 1024x768 resoluutio 256 värin näytöllä (suurempaa resoluutiota suositellaan)

Osa ohjelmiston toiminnoista (lähinnä Base-tietokantasovellus) vaatii Java-ajoympäristön, mutta suurin osa on käytettävissä myös ilman sitä.

On suositeltavaa, että tietokoneella olevista tiedoista otetaan varmuuskopio ennen ohjelmistojen asennusta tai poistoa.

Mac OS X -käyttöjärjestelmää käytettäessä Applen Gatekeeper-toiminto voi hankaloittaa asennusta. Jos näin tapahtuu, voit katsoa lisätietoja wikin Gatekeeper-sivulta. Helpoimmin ongelma ratkeaa siten, että ohjelmiston asennuksen jälkeen se käynnistetään ensimmäisen kerran seuraavasti: napsauta LibreOffice-kuvaketta hiiren oikealla painikkeella (yksipainikkeista hiirtä käytettäessä pidä Cmd-painike pohjassa) ja valitse pudotusvalikosta Avaa/Open. Sinulta kysytään, haluatko varmasti käynnistää ohjelman. Kun annat luvan, voi ohjelman seuraavilla kerroilla käynnistää normaalisti suoraan kuvakkeesta.

GNU/Linux

Suosittelemme, että Linux-käyttäjät pitäytyisivät oman käyttöjärjestelmänsä mukana tulevassa ohjelmaversiossa, mikäli sen päivittämiseen ei ole erityistä syytä.